ALEXANDER TECHNIEK

Betere Coördinatie, effectiever en pijnvrij bewegen

Centered Riding founder Sally Swift heeft vele jaren les gehad in de Alexandertechniek en ontwikkelde hier uit Centered Riding. Wil je als instructeur beter begrijpen hoe Centered Riding werkt? Dan is het een must om te ervaren hoe waardevol deze techniek is.

Ik bied online les, privéles, workshops op locatie en een 7 daagse training voor paardrij instructeurs. Alexander techniek is geïntegreerd in de Centered Riding trainingen bij Alona.

ATI Certified - NEVLAT Certified

Alexander techniek
Alexander techniek lid

Wat is de Alexandertechniek?

De Alexandertechniek is een bewegingsleer over het (her-)ontdekken van jouw natuurlijke balans en coördinatie. Ieder mens heeft van nature een verfijnd balansmechanisme. Meestal zorgt dit voor een moeiteloze coördinatie bij alles wat je doet. Door ondoelmatige en vaak onbewuste spanningspatronen kan jouw balans verstoord raken. Alexander Techniek helpt je om bij je kern van wie je bent te komen en vandaar uit te leven.

Bewust zijn.

De Alexandertechniek maakt je bewuster van je denken, motoriek en ademhaling. Je oefent om bewust te worden van jezelf. Je leert onnodige (spier-)spanning te herkennen en los te laten. Het uitgangspunt is steeds de natuurlijke balans van je hoofd, nek en wervelkolom. Vind je de juiste balans, dan brengt dat direct veel ontspanning. Dat heeft als effect dat je efficiënter gebruikmaakt van je lichaam en je coördinatie verbetert waardoor vele activiteiten waaronder paardrijden makkelijker worden

Omdat de Alexandertechniek van binnenuit werkt, hebben de vaardigheden die je leert niet alleen een positief effect op je lichaamshouding. Ook ervaar je een hogere mentale alertheid, je spreekt makkelijker in het openbaar en ervaart een betere nachtrust. Je bent beter in balans, waardoor je in staat bent om optimaal gebruik te maken van jouw eigen kracht. Daardoor vormt de Alexandertechniek een uitstekende basis voor elke fysieke en mentale activiteit.

Denk bijvoorbeeld eens aan het optillen van een zware kruiwagen, het uitmesten van stallen en zwaar werk rond de stal. Alexandertechniek helpt je deze zware taken minder belastend te laten zijn voor jouw lichaam doordat je de taken bewuster en beter uitvoert. Alexandertechniek kan dan ook zeker baat hebben voor bijvoorbeeld: therapeuten, trainers, stalmedewerkers.

Omdat deze techniek een positief effect heeft op je lichaamshouding en je bewustzijn is deze cursus nuttig voor iedere instructeur, ruiter, therapeut of andere belangstellenden. De training kunnen zowel met als zonder paard worden gegeven

Dat kan, een training Alexandertechniek bij jou op stal is mogelijk. Zowel met een eigen paard of zonder. Een workshop kan geboekt worden voor een halve dag of hele dag. Neem tijdig contact met mij op om de workshop te boeken, omdat vooral de weekenden snel vol gepland staan.

Recensies

Anki

Many thanks for those days in Sweden with Centered Riding. You are a wonderful teacher and You have given me a lot of inspiration and knowledge , and I am very grateful for that.

Charlotte

Ik had de eer om bij Margreet Bouwmeester in de leer te gaan en mij onder haar hoede te ontplooien tot CR instructeur level 1. De kennis en ervaring die deze vrouw bezet is van onschatbare waarde. Margreet is een heel gewoon maar ook een heel bijzonder mens. Bij haar leer je niet enkel wat te doen, maar ook waarom en hoe je het doet. Wat je van haar leert zie je meteen terug in je paard. Gewoon bijzonder. Ieder die een stap voorwaarts wil maken in het bewust, gezond en blij trainen van zichzelf en zijn of haar paard is bij Margreet in de juiste handen.

Gonda

Bedankt voor de geweldige update.  Je bent empathisch, sensitief en je hebt een groot hart dat op de juiste plaatst zit. Loopt je eigen pad en je hebt een schat aan kennis, wijsheid en levenservaring. Gelukkig heb ik de beste mentor

Mandy

Ik vond de update heel leerzaam. Margreet kon een veilige sfeer creëren waardoor ik mezelf kon laten horen/zien. Ik heb veel nieuwe kennis gekregen. Er werd in het begin dmv formulier gevraagd naar welke onderwerpen wij graag wilden behandelen in de update, heel fijn om met elkaar dit te kunnen beslissen. De theorie sloot goed aan op de praktijk. Nieuwe inzichten gekregen tijdens de groepsrijles. Maakte een groot verschil voor mijn houding voornamelijk in de galop. Inspirerende en fijne dagen! 

Alona voor paard & mens: Lichaamsbewustwording bij paard en ruiter staat centraal

Internationaal Centered Riding trainingen. Alona Equine Awareness training. Alexander techniek coaching en workshops.