Alona Equine Bodywork

Voor professionals

in mijn opleiding leerde ik handgrepen en bij jou leerde ik behandelen

Alona Equine Bodywork is een vijf daagse praktische training waarbij jij als paarden professional leert paarden te behandelen met een combinatie van cranio sacraal therapie , fascia release, acupressuur en Wilson Meagher sportmassage.

Het is een intensieve praktische training waarbij je leert hoe je je handen gebruikt en werkt met energie en intentie. Er wordt ingegaan op de biomechanica en het observeren naast het leren toepassen van diverse handgrepen en technieken om paarden nog beter te behandelen. Nadat je de vijfdaagse training succesvol hebt afgerond, ontvang je het certificaat Alona Equine Bodywork training.

Deze training is geschikt voor iedere paarden eigenaar die graag zelf zijn paard gezond wil houden en meer wil leren over het lichaam en zijn beweging. Werk je al met paarden, bijvoorbeeld als sportmasseur, acupressuur practitioner, shiatsu-therapeut, glasha behandelaar of Bowen-therapeut dan is het een waardevolle bijscholing. Om aan deze training mee te doen is interesse in gezondheid van je paard en de passie om wat te leren het belangrijkst.

De lesdagen van beide trainingen zijn een dag per week waardoor zelf praktisch oefenen tussen de lesdagen mogelijk is

Na inschrijving van deze training ontvang je uiterlijk drie weken voor de training de theoretische lesstof Alona equine bodywork toegestuurd. Deze dien je te bestuderen  zodat je voorbereid aan deze praktijkgerichte training start. Tijdens de de praktijkles leer je diverse handgrepen en technieken toe te passen.

Alona Equine Bodywork

De praktische training Alona Equine Bodywork leert je om paarden te behandelen en te observeren op basis van:

 • Cranio sacraal therapie:
  Met deze therapie ondersteun je het paard in het vinden van zijn natuurlijke balans. Je ontwart alle structuren van het lichaam, zoals de huidspieren, spieren, fascia en bindweefsel, waardoor botten hun natuurlijke beweging kunnen volgen;
 • Wilson Meagher sportmassage:
  Jack Meagher is de grondlegger van de sportmassage en begeleidde eerst vooral sporters, maar verlegde zijn kennisgebied ook al snel naar o.a. paarden. In de jaren tachtig begeleidde hij de Amerikaanse equestrian teams. Jack werkte samen met Jo-Ann Wilson. Jo-Ann was tijdens de Olympische Spelen in Rio 2016 betrokken bij het Amerikaanse team en hun paarden;
 • Acupressuur
  Een geneeskunst gebaseerd op duizenden jaren ervaring.  Van 2008 tot en met 2021 gaf Alona de Acupressuur paard practitioner opleiding. Tijdens deze training leer je een aantal basisvaardigheden vanuit de Chinese geneeskunde.
 • Fascia
  een integrale structuur die je beïnvloed met bovenstaande technieken. Je leert wat fascia is, soorten fascia, de functie van fascia en hoe je spanning uit fascia structuren kunt halen.

Deze training is speciaal gericht op paarden professionals zodat je je skills in het behandelen uitbreidt. Ook geschikt als je paarden traint voor klanten. Dit is een praktische training waarbij je diverse handgrepen leert. Theorie om te bestuderen ontvang je vier weken voor aanvang van de training. Je ontvangt na afloop een certificaat Alona Equine Bodywork voor Professionals. 

Interesse?

Klik door naar de agenda voor meer informatie en om je direct op te geven voor deze waardevolle training.

CENTERED RIDING® TRAININGEN

OPEN CLINIC CENTERED RIDING®

De Open Clinics Centered Riding zijn toegankelijk voor elke ruiter die basisvaardigheden heeft in het paardrijden. Dat betekent stap, draf en galop beheersen. Het biedt een waardevolle aanvulling in jouw ontwikkeling als ruiter.

INSTRUCTEURS TRAINING CENTERED RIDING®

Train je paarden,  geef je les en heb je ambitie om jezelf te ontwikkelen als instructeur/trainer. Dan ben je bij Alona aan het goede adres.  De Centered Riding instructeurstraining bij Alona leert jou een betere ruiter/trainer/instructeur te worden.

UPDATE VOOR CENTERED RIDING INSTRUCTEURS

Als Gecertificeerd Centered Riding instructeur ben je gemotiveerd om bij te leren. Alona biedt jaarlijks bijscholingen aan.  Naast het jezelf ontwikkelen als instructeur is het ook noodzakelijk om je Instructeurs licentie geldig te houden. 

Recensies

Anki

Many thanks for those days in Sweden with Centered Riding. You are a wonderful teacher and You have given me a lot of inspiration and knowledge , and I am very grateful for that.

Charlotte

Ik had de eer om bij Margreet Bouwmeester in de leer te gaan en mij onder haar hoede te ontplooien tot CR instructeur level 1. De kennis en ervaring die deze vrouw bezet is van onschatbare waarde. Margreet is een heel gewoon maar ook een heel bijzonder mens. Bij haar leer je niet enkel wat te doen, maar ook waarom en hoe je het doet. Wat je van haar leert zie je meteen terug in je paard. Gewoon bijzonder. Ieder die een stap voorwaarts wil maken in het bewust, gezond en blij trainen van zichzelf en zijn of haar paard is bij Margreet in de juiste handen.

Gonda

Bedankt voor de geweldige update.  Je bent empathisch, sensitief en je hebt een groot hart dat op de juiste plaatst zit. Loopt je eigen pad en je hebt een schat aan kennis, wijsheid en levenservaring. Gelukkig heb ik de beste mentor

Mandy

Ik vond de update heel leerzaam. Margreet kon een veilige sfeer creëren waardoor ik mezelf kon laten horen/zien. Ik heb veel nieuwe kennis gekregen. Er werd in het begin dmv formulier gevraagd naar welke onderwerpen wij graag wilden behandelen in de update, heel fijn om met elkaar dit te kunnen beslissen. De theorie sloot goed aan op de praktijk. Nieuwe inzichten gekregen tijdens de groepsrijles. Maakte een groot verschil voor mijn houding voornamelijk in de galop. Inspirerende en fijne dagen! 

Alona voor paard & mens: Lichaamsbewustwording bij paard en ruiter staat centraal

Internationaal Centered Riding trainingen. Alona Equine Awareness training. Alexander techniek coaching en workshops.