Instructeurstraining Centered Riding

VOOR INSTRUCTEURS

Zevendaagse Instructeurstraining Centered Riding

Train je paarden, geef je les en heb je ambitie om jezelf te ontwikkelen als instructeur/trainer. Dan ben je bij Alona aan het goede adres. De Centered Riding instructeurstraining bij Alona leert jou een betere ruiter/trainer/instructeur te worden.

Kies voor de zevendaagse Instructeurstraining Centered Riding. Tijdens deze training leer je hoe je de basis principes van Centered Riding aan jouw leerlingen overbrengt en hoe jij hen begeleid in het bereiken van een dynamische balans tussen paard en ruiter. Uiteraard ontwikkel jij je als ruiter ook verder tijdens de training. Alexander Techniek is een integraal onderdeel van de training.

Om deel te nemen aan de Centered Riding Instructeurstraining moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  1. Minimum leeftijd 18 jaar;
  2. Je bent in staat om in balans in de drie basisgangen (stap, draf en galop) te rijden in een groepsles;
  3. Je hebt deelgenomen aan ten minste één Open Clinic Centered Riding van minimaal twee dagen, of:
    1. Je bent Student Rider geweest bij een Centered Riding Instructor Certification Course of Update Clinic en je hebt een aanbevelingsbrief van de Clinician of assisterende Apprentice, of:
    2. Je hebt minimaal 6 lessen van een Level III of 4 lessen van een Level IV of Apprentice gehad en bent in het bezit van een aanbevelingsbrief van die persoon;
  4. Je hebt minimaal een jaar ervaring in het geven van rijlessen (part-time of fulltime);
  5. Je bent lid of wilt lid worden van de Centered Riding organisatie (org);
  6. Het bezit van geldig EHBO diploma wordt sterk aangeraden, maar is geen verplichting.

Nadat je de instructeurstraining hebt afgerond met een positief resultaat, ontvang je een certificaat. Je mag jezelf “Centered Riding ® Instructeur Level I” noemen. Aan deze licentie zijn diverse privileges gekoppeld. Ook heb je de mogelijkheid om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en -ongevallenverzekering af te sluiten via EquineRisk.

Heb je reeds de Instructeurstraining Centered Riding gevolgd, wil je voldoen aan het updaten van jouw licentie en ben je gemotiveerd om bij te leren? Volg dan de Centered Riding Update voor instructeurs. Om je te ontwikkelen tot level II of hoger ben je ook bij Alona aan het juiste adres!

Instructeurstraining Centered Riding

De training is in twee delen opgesplitst, het eerste deel van de training bestaat uit drie dagen, tijdens het tweede deel zijn dit vier dagen. Je hebt alle 7 lesdagen les met je paard en tijdens deel 2 geef je les aan student ruiters.
Tijdens de training ontvang je theorie als naslagwerk naast de praktische training. De lesdagen zijn praktisch georiënteerd. Activiteiten voor lichaamsbewustwording zijn naast het observeren van de ruiter integraal onderdeel van deze training. Je leert tijdens de theorie meer over beweging van paard en ruiter.

Tijdens de rijlessen worden de lessen van de ochtend in praktijk beoefend. Alexander Techniek is geïntegreerd bij Alona in de opleiding. Vooral in het tweede deel ligt de focus op het integreren van Centered Riding in het lesgeven aan andere ruiters. Deelname is met eigen paard of paard van Alona. De basistraining voor het paard is vanuit de klassieke dressuur, science of motion een jarenlang bewezen trainingsprogramma gebaseerd op een wetenschappelijke achtergrond.

In de periode tussen de twee delen breng je dat wat je in het eerste deel hebt geleerd in de praktijk tijdens jouw lesgeven. Zo kunnen we in het tweede deel van de training gericht werken aan dat waar je verdere verdieping voor jouw lessen zoekt

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in het behalen van het certificaat Centered Riding Instructeur Level I? Bekijk dan de geplande trainingsdagen in de agenda en meld je aan via de agenda.

CENTERED RIDING® TRAININGEN

OPEN CLINIC CENTERED RIDING®

De Open Clinics Centered Riding zijn toegankelijk voor elke ruiter die basisvaardigheden heeft in het paardrijden. Dat betekent stap, draf en galop beheersen. Het biedt een waardevolle aanvulling in jouw ontwikkeling als ruiter.

INSTRUCTEURS TRAINING CENTERED RIDING®

Train je paarden,  geef je les en heb je ambitie om jezelf te ontwikkelen als instructeur/trainer. Dan ben je bij Alona aan het goede adres.  De Centered Riding instructeurstraining bij Alona leert jou een betere ruiter/trainer/instructeur te worden.

UPDATE VOOR CENTERED RIDING INSTRUCTEURS

Als Gecertificeerd Centered Riding instructeur ben je gemotiveerd om bij te leren. Alona biedt jaarlijks bijscholingen aan.  Naast het jezelf ontwikkelen als instructeur is het ook noodzakelijk om je Instructeurs licentie geldig te houden. 

Recensies

Anki

Many thanks for those days in Sweden with Centered Riding. You are a wonderful teacher and You have given me a lot of inspiration and knowledge , and I am very grateful for that.

Charlotte

Ik had de eer om bij Margreet Bouwmeester in de leer te gaan en mij onder haar hoede te ontplooien tot CR instructeur level 1. De kennis en ervaring die deze vrouw bezet is van onschatbare waarde. Margreet is een heel gewoon maar ook een heel bijzonder mens. Bij haar leer je niet enkel wat te doen, maar ook waarom en hoe je het doet. Wat je van haar leert zie je meteen terug in je paard. Gewoon bijzonder. Ieder die een stap voorwaarts wil maken in het bewust, gezond en blij trainen van zichzelf en zijn of haar paard is bij Margreet in de juiste handen.

Gonda

Bedankt voor de geweldige update.  Je bent empathisch, sensitief en je hebt een groot hart dat op de juiste plaatst zit. Loopt je eigen pad en je hebt een schat aan kennis, wijsheid en levenservaring. Gelukkig heb ik de beste mentor

Mandy

Ik vond de update heel leerzaam. Margreet kon een veilige sfeer creëren waardoor ik mezelf kon laten horen/zien. Ik heb veel nieuwe kennis gekregen. Er werd in het begin dmv formulier gevraagd naar welke onderwerpen wij graag wilden behandelen in de update, heel fijn om met elkaar dit te kunnen beslissen. De theorie sloot goed aan op de praktijk. Nieuwe inzichten gekregen tijdens de groepsrijles. Maakte een groot verschil voor mijn houding voornamelijk in de galop. Inspirerende en fijne dagen! 

Alona voor paard & mens: Lichaamsbewustwording bij paard en ruiter staat centraal

Internationaal Centered Riding trainingen. Alona Equine Awareness training. Alexander techniek coaching en workshops.