Alona Equine Bodywork

voor de paardenliefhebber

youtube-video-thumbnail

Kies welke module van drie dagen jou interesse heeft en leer jouw paard te ondersteunen met de behandelmethode van jou keuze. Deze uitgebreide training geeft je eenvoudige maar effectieve technieken waarmee jij zelf de lichamelijke en geestelijke gezondheid van je paard kunt verbeteren. Het is een intensieve training waarbij je leert hoe je je handen gebruikt en werkt met energie en intentie. Er wordt ingegaan op de biomechanica en het observeren, naast het leren toepassen van diverse handgrepen en technieken om je paard (nog beter) te leren behandelen. Nadat je een serie van drie dagen hebt doorlopen, ontvang je een bewijs van deelname Alona Equine Bodywork.

 • een betere band met je paard
 • meer ontspannen samenzijn met je paard, zowel tijdens jullie behandelmomenten als daarbuiten
 • sneller signaleren van problemen, zodat je erger kunt voorkomen
 • fijnere ritten, zowel recreatief als op wedstrijd, omdat je paard relaxter is én fijner in zijn lijf zit
 • besparing op behandelkosten, omdat je zelf tussentijds heel veel problemen kunt ondervangen en behandelen
 • rust en ontspanning
 • een betere verticale en horizontale balans, waardoor fysieke oefeningen makkelijker worden
 • verhoogd comfort, omdat je paard ondersteund wordt bij het omgaan met fysieke ongemakken
 • een betere lichamelijke gezondheid, omdat de dagelijkse stress beter verwerkt kan worden en het zelfherstellend vermogen wordt geactiveerd
 • quality time met jou, want paarden genieten van deze momenten samen met hun mens
 • kennis van verschillende bodyworktechnieken, zodat je zelf je eigen paard kunt ondersteunen en behandelen
 • persoonlijke aandacht, omdat we in groepjes van maximaal acht deelnemers werken
 • een uitgebreide syllabus van xx pagina’s met achtergrondinformatie
 • gelamineerde kaarten met de handgrepen, die je dus makkelijk op stal kunt bewaren om erbij te pakken als je aan de slag gaat
 • heel veel liefde en dankbaarheid van de senioren van het Manegepaardenpensioenfonds, die je financieel én met bodywork ondersteunt door jouw deelname aan deze training!

Bij deze training krijg je een uitgebreide syllabus, inclusief gelamineerde kaarten met de handgrepen. De kennis in deze training is gebaseerd op dertig jaar praktijkervaring in het behandelen van paarden, en opleidingen en cursussen die ik in de afgelopen decennia heb doorlopen. Ik heb deze informatie bij elkaar gebracht in een uitgebreid maar overzichtelijk document, wat je tussen en na de lesblokken kunt gebruiken als naslagwerk.

Data – 6 t/m 8 september, 25 t/m 27 oktober en 1 t/m 3 november 2024.

Locatie – We zijn voor de training te gast op de locatie van het Manegepaardenpensioenfonds. Hier genieten twintig ex-manegepaarden van een welverdiend pensioen. We mogen deze paarden ook gebruiken om op te oefenen. Een mooie win-win situatie: fijn voor de paarden en leerzaam voor ons.

Prijs - De investering voor deze training is € 450,-- euro per drie dagen of of € 1290,--  voor alle negen dagen (inclusief 21% BTW). Hiervoor krijg je:

 • kennis van verschillende bodyworktechnieken, zodat je zelf je eigen paard kunt ondersteunen en behandelen
 • persoonlijke aandacht, omdat we in groepjes van maximaal acht deelnemers werken
 • een uitgebreide syllabus met achtergrondinformatie
 • gelamineerde kaarten met de handgrepen, die je dus makkelijk op stal kunt bewaren om erbij te pakken als je aan de slag gaat
 • heel veel liefde en dankbaarheid van de senioren van het Manegepaardenpensioenfonds, die je financieel én met bodywork ondersteunt door jouw deelname aan deze training!

Inhoud

6 t/m 8 september:  Anatomie gerelateerd aan Cranio Sacraal therapie.

We gaan in op ademhaling van het paard. Het optimaliseren van de ademhaling. Aandacht voor gebruik van je eigen lichaam, , hoe gebruik je je eigen lijf, hoe houd je je energie bij jezelf, verbeteren van de kwaliteit van je aanraking en vertrouwen in jezelf en je eigen kunnen ontwikkelen

25 t/m 27 oktober:  Anatomie paard.  We gaan met TTouch technieken aan de slag.  Je leert de Wilsson Meagher sportsmassage techniek toe te passen. Aanraking en de kwaliteit van jou aanraking optimaliseren. Hoe gebruik je je eigen lijf tijdens de Equine sportsmassage.

1 t/m 3 november:

Anatomie paard. Meridianen, wat zijn het en waar bevinden ze zich op het paardenlijf. Wat doen ze. Je leert, belangrijke acupressuur punten en acupressuur technieken. Fascia en fascialijnen en hun relatie met Chinese Geneeskunde. De invloed van fascia op beweging van het paard alsook release van fascia. Shi atsu massage. Hoe gebruik je je lijf, techniek van aanraken, bij jezelf blijven, kwaliteit van aanraking.

 

Misschien vraag je je nog af of deze training echt wel iets voor jou is. Daarom heb ik de meest gestelde vragen even voor je op een rijtje gezet. Heb je nog een andere vraag? Stel deze dan gerust per mail.

Absoluut! Ik besef dat het een flink bedrag is, maar het gaat je ook ontzettend veel brengen. Naast de emotionele en fysieke winst voor je paard, is er een reële kans dat de training je ook financiële besparing zal opleveren. Natuurlijk vervangt de training niet de behandelingen door professionals, maar je krijgt wel waardevolle tools in handen om je paard tussen die behandelingen zeer goed te ondersteunen. Dit betekent vaak dat de behandelfrequentie omlaag kan. Bovendien is de emotionele en fysieke ondersteuning die je je paard leert geven van onschatbare waarde. Je zult merken dat de band tussen jou en je paard zich enorm gaat verdiepen en dat jullie echt samen quality time gaan doorbrengen.

Alle drie de blokken vinden plaats op de locatie van het Manegepaardenpensioenfonds, in Essen. Let op: dit is Essen in België, niet in Duitsland! Deze locatie ligt net over de grens en is goed bereikbaar vanaf de snelweg. Omdat elk blok uit drie dagen bestaat, kun je er een weekendje weg van maken. In de omgeving van Essen zijn meerdere leuke overnachtingsplekken en de regio is prachtig. Op de Kalmthoutse Heide kun je heerlijk wandelen en er zijn veel fijne plekjes om ’s avonds een hapje te eten.

Houd de agenda in de gaten om te kijken of er nog andere rondes komen. Ik kan niet garanderen dat de training precies in deze vorm nog eens gegeven wordt, dus ik zou aanraden te kijken of je er toch bij kunt zijn.

Als je liefde voor het paard hebt, kan ook jij dit leren! Jouw handen zijn de verbinding met je hart. Je leert dus werken vanuit je hart, in verbinding met je paard. Tijdens de training beginnen we bij A en niet bij Z. Stap voor stap leg ik je uit en laat ik je voelen hoe ook jij je paard met deze zachte en liefdevolle technieken kunt ondersteunen. Je leert werken echt vanuit jezelf en vanuit jouw liefde voor je paard.

Als je al werkzaam bent als behandelaar, vraag je je misschien af of deze training voor jou voldoende verdieping biedt. Ik kan je verzekeren dat dat zo is. Ik heb meer dan dertig jaar praktijkervaring in het behandelen van paarden, en ben me al die tijd blijven bijscholen en verdiepen. Al deze kennis staat tot jouw beschikking. Omdat we met kleine groepen werken, kan ik het niveau van de lesdagen afstemmen op de groep. Ik maak veel ruimte voor persoonlijke aandacht en werk niet doelgericht maar procesgericht. Hierdoor krijg je niet alleen nieuwe informatie, maar vergroot je ook je vertrouwen in jouw eigen kunnen. Vergeet daarnaast het allerbelangrijkste niet: van de paarden krijg je feedback, zodat jij tijdens deze dagen de kwaliteit van jouw behandelingen naar een nog hoger niveau leert tillen.

Natuurlijk! Ik snap dat je niet zomaar met iedereen in zee gaat, en graag even wilt voelen of wij een match zijn. Je bent van harte welkom om onder het genot van een bakje koffie kennis te maken. Woon je wat verder weg? Dan kan dit natuurlijk ook via Zoom. Stuur gerust een mailtje en dan prikken we samen een datum en tijd.

Je kan jezelf aanmelden d.m.v. deze link Na aanmelding ontvang je een factuur ter betaling.  Uiterlijke betaaldatum is 4 weken vóór aanvang training.

 

Op annuleringen zijn mijn Algemene Voorwaarden van toepassing. Bij aanmelding geef je aan hiermee akkoord te gaan.

Voor wie is deze training geschikt?

 • Voor iedere paardenliefhebber die wil investeren in de band met haar paard. Je gaat leren het zelfhelend vermogen van je paard te activeren of ondersteunen, zodat hij een betere weerstand krijgt, lekkerder in zijn lijf komt te zitten, en zich makkelijker kan ontspannen.
 • Voor paardencoaches die hun paard weer terug in zijn eigen lijf willen zetten. Coachpaarden krijgen tijdens sessies best wat te verduren, en het is belangrijk hen te ondersteunen bij het loslaten van de energieën van cliënten.
 • Voor trainers die de paarden waar ze mee werken op een dieper niveau willen leren ondersteunen. Doordat je leert paarden fysiek en emotioneel beter in balans te brengen, zullen ook trainingen makkelijker en efficiënter gaan verlopen.

Wil je jouw paard…

 • ondersteunen in zijn zelfhelend vermogen
 • meer in balans brengen op lichamelijk en geestelijk gebied
 • helpen meer rust en ontspanning te ervaren
 • uitnodigen meer aanwezig te worden in haar eigen lijf
 • kunnen helpen zich fysiek en emotioneel comfortabeler te voelen
 • en vind je het fijn om vanuit rust te verbinden met je paard? Gun jezelf en je paard dan deze waardevolle training. In drie blokken van drie dagen leer je verschillende technieken zoals cranio sacraal therapie, sportmassage, acupressuur, shiatsu, quasha en fasciarelease. Je leert het praktisch toepassen van de diverse technieken.

CENTERED RIDING® TRAININGEN

OPEN CLINIC CENTERED RIDING®

De Open Clinics Centered Riding zijn toegankelijk voor elke ruiter die basisvaardigheden heeft in het paardrijden. Dat betekent stap, draf en galop beheersen. Het biedt een waardevolle aanvulling in jouw ontwikkeling als ruiter.

INSTRUCTEURS TRAINING CENTERED RIDING®

Train je paarden,  geef je les en heb je ambitie om jezelf te ontwikkelen als instructeur/trainer. Dan ben je bij Alona aan het goede adres.  De Centered Riding instructeurstraining bij Alona leert jou een betere ruiter/trainer/instructeur te worden.

UPDATE VOOR CENTERED RIDING INSTRUCTEURS

Als Gecertificeerd Centered Riding instructeur ben je gemotiveerd om bij te leren. Alona biedt jaarlijks bijscholingen aan.  Naast het jezelf ontwikkelen als instructeur is het ook noodzakelijk om je Instructeurs licentie geldig te houden. 

Recensies

Anki

Many thanks for those days in Sweden with Centered Riding. You are a wonderful teacher and You have given me a lot of inspiration and knowledge , and I am very grateful for that.

Charlotte

Ik had de eer om bij Margreet Bouwmeester in de leer te gaan en mij onder haar hoede te ontplooien tot CR instructeur level 1. De kennis en ervaring die deze vrouw bezet is van onschatbare waarde. Margreet is een heel gewoon maar ook een heel bijzonder mens. Bij haar leer je niet enkel wat te doen, maar ook waarom en hoe je het doet. Wat je van haar leert zie je meteen terug in je paard. Gewoon bijzonder. Ieder die een stap voorwaarts wil maken in het bewust, gezond en blij trainen van zichzelf en zijn of haar paard is bij Margreet in de juiste handen.

Gonda

Bedankt voor de geweldige update.  Je bent empathisch, sensitief en je hebt een groot hart dat op de juiste plaatst zit. Loopt je eigen pad en je hebt een schat aan kennis, wijsheid en levenservaring. Gelukkig heb ik de beste mentor

Mandy

Ik vond de update heel leerzaam. Margreet kon een veilige sfeer creëren waardoor ik mezelf kon laten horen/zien. Ik heb veel nieuwe kennis gekregen. Er werd in het begin dmv formulier gevraagd naar welke onderwerpen wij graag wilden behandelen in de update, heel fijn om met elkaar dit te kunnen beslissen. De theorie sloot goed aan op de praktijk. Nieuwe inzichten gekregen tijdens de groepsrijles. Maakte een groot verschil voor mijn houding voornamelijk in de galop. Inspirerende en fijne dagen! 

Alona voor paard & mens: Lichaamsbewustwording bij paard en ruiter staat centraal

Internationaal Centered Riding trainingen. Alona Equine bodywork trainingen. Alexander techniek coaching en workshops.