Opleidingen & trainingen

Ontwikkel jezelf en je paard

OPLEIDINGEN, TRAININGEN & LES

Sinds 1999 werk ik als Centered Riding instructeur en vanaf 2004 als Centered Riding Level 4 clinician. Ik leid wereldwijd Centered Riding instructeurs op en geef hen bijscholingen in Centered Riding. Ook geef ik een en twee daagse open clinics op diverse locaties in binnen- en buitenland.

In Nederland organiseer ik zelf jaarlijks de Centered Riding instructeursopleiding, open clinics en bijscholingen.   De locatie van deze trainingen is stal Natural Horsemo te Oosteind (nabij Breda).

Bijscholingen voor instructeurs zijn in 2022 ook bij Fairtohorses te Bleiswijk en Horsesolutions te Ede.

OPLEIDINGEN & TRAININGEN

OPEN CLINIC CENTERED RIDING®

De Open Clinics Centered Riding zijn toegankelijk voor elke ruiter die basisvaardigheden heeft in het paardrijden. Dat betekent stap, draf en galop beheersen. Het biedt een waardevolle aanvulling in jouw ontwikkeling als ruiter.

Training Alona Equine Bodywork

Is een 5 daagse praktische training.   Trainers, therapeuten en paarden eigenaren die gemotiveerd zijn om zich te ontwikkelen en trainingspaard, eigen paard of behandelpaard te ondersteunen in hun gezondheid. Je leert diverse handgrepen vanuit Cranio Sacrale therapie. Onderdeel is de Wilsson-Meagher sportsmassage techniek, fascia release en observeren van beweging en disbalans van het cranio sacrale systeem.

INSTRUCTEURS TRAINING CENTERED RIDING®

Train je paarden,  geef je les en heb je ambitie om jezelf te ontwikkelen als instructeur/trainer. Dan ben je bij Alona aan het goede adres.  De Centered Riding instructeurstraining bij Alona leert jou een betere ruiter/trainer/instructeur te worden.

Workshop Alona Equine touch (voor ruiters)

Leer in negen dagen je paard te ondersteunen met verschillende behandelmethodes. Deze uitgebreide training geeft je eenvoudige maar effectieve technieken waarmee jij zelf de lichamelijke en geestelijke gezondheid van je paard kunt verbeteren. Het is een intensieve training waarbij je leert hoe je je handen gebruikt en werkt met energie en intentie. Er wordt ingegaan op de biomechanica en het observeren, naast het leren toepassen van diverse handgrepen en technieken om je paard (nog beter) te leren behandelen. Nadat je deze negendaagse training hebt doorlopen, ontvang je een certificaat Alona Equine Awareness Method.

UPDATE VOOR CENTERED RIDING INSTRUCTEURS

Als Gecertificeerd Centered Riding instructeur ben je gemotiveerd om bij te leren. Alona biedt jaarlijks bijscholingen aan.  Naast het jezelf ontwikkelen als instructeur is het ook noodzakelijk om je Instructeurs licentie geldig te houden. 

Workshops en les Alexander techniek

De Alexandertechniek is een bewegingsleer over het (her-)ontdekken van jouw natuurlijke balans en coördinatie. Ieder mens heeft van nature een verfijnd balansmechanisme.

Recensies

Anki

Many thanks for those days in Sweden with Centered Riding. You are a wonderful teacher and You have given me a lot of inspiration and knowledge , and I am very grateful for that.

Charlotte

Ik had de eer om bij Margreet Bouwmeester in de leer te gaan en mij onder haar hoede te ontplooien tot CR instructeur level 1. De kennis en ervaring die deze vrouw bezet is van onschatbare waarde. Margreet is een heel gewoon maar ook een heel bijzonder mens. Bij haar leer je niet enkel wat te doen, maar ook waarom en hoe je het doet. Wat je van haar leert zie je meteen terug in je paard. Gewoon bijzonder. Ieder die een stap voorwaarts wil maken in het bewust, gezond en blij trainen van zichzelf en zijn of haar paard is bij Margreet in de juiste handen.

Gonda

Bedankt voor de geweldige update.  Je bent empathisch, sensitief en je hebt een groot hart dat op de juiste plaatst zit. Loopt je eigen pad en je hebt een schat aan kennis, wijsheid en levenservaring. Gelukkig heb ik de beste mentor

Mandy

Ik vond de update heel leerzaam. Margreet kon een veilige sfeer creëren waardoor ik mezelf kon laten horen/zien. Ik heb veel nieuwe kennis gekregen. Er werd in het begin dmv formulier gevraagd naar welke onderwerpen wij graag wilden behandelen in de update, heel fijn om met elkaar dit te kunnen beslissen. De theorie sloot goed aan op de praktijk. Nieuwe inzichten gekregen tijdens de groepsrijles. Maakte een groot verschil voor mijn houding voornamelijk in de galop. Inspirerende en fijne dagen! 

Alona voor paard & mens: Lichaamsbewustwording bij paard en ruiter staat centraal

Internationaal Centered Riding trainingen. Alona Equine Awareness training. Alexander techniek coaching en workshops.