Hoe werkt het lidmaatschap van Centered Riding®?

Click here for the English version.

In deze blog zal ik uitleggen waarom ik lesgeef in Centered Riding® en waarom het belangrijk is voor alle Centered Riding® instructeurs om hun lidmaatschap van de organisatie te onderhouden.

sally-swift-margreet-bouwmeester

Mijn persoonlijke doel is om de lessen van Sally Swift en hun toepassing in alle vormen en niveau’s van horsemanship, training en lesgeven door te geven. In mijn opinie is Centered Riding een geweldig instrument. Voor ruiters om hun rijkunstige vaardigheden te verbeteren en tegelijkertijd om het leven van hun paarden te verbeteren. Daarom ben ik 20 jaar geleden begonnen met het leren van- en lesgeven in Centered Riding en de promotie van Centered Riding in Nederland.

Als lid van de organisatie is het belangrijk om de naam Centered Riding in je bedrijfspromotie te noemen en om in de Centered Riding database te staan zodat ruiters je als instructeur kunnen vinden. Het is ook belangrijk dat je updates bijwoont om je Centered Riding instructeurscertificaat geldig te houden en zodat je blijft leren en groeien. Centered Riding is een proces.

Als lid van de Centered Riding organisatie is het belangrijk dat je de Policies and Procedures en de Code of conduct kent en volgt. Dit zijn de regels voor ALLE leden. Om als een gecertificeerd instructeur lid te blijven van de organisatie is het belangrijk dat je je houdt aan de regels en de tijdsperioden omtrent updaten. Dit betekent dat je de eerste 6 jaar van je lidmaatschap minimaal elke 2 jaar dient te updaten. Na 6 jaar verandert de intervalperiode voor updates.

Updaten is alleen voorbehouden aan leden die hun jaarlijkse lidmaatschapsgeld betalen. Als je je lidmaatschapsgeld niet betaald hebt is het niet toegestaan jezelf als Centered Riding instructeur te promoten, te zeggen dat je lesgeeft in de Centered Riding technieken of het CR logo te gebruiken. Als je je lidmaatschapsgeld niet betaald hebt en je wilt jezelf heractiveren als instructeur, dan dien je een bijdrage te betalen voor het heractiveren en je lidmaatschapsgeld voor het huidige jaar te voldoen. Ook dien je (bij het verstreken zijn van je 2-jaar termijn voor updaten) een update clinic te volgen. Als je je lidmaatschapsgeld niet betaald is telt een update niet als geldige update.

Om Centered Riding te laten groeien als wereldwijde organisatie is het belangrijk dat leden de standaard voor instructeurs hoog houden en alle leden de Policies and Procedurcentered-riding-logoes volgen en op de hoogte zijn van de update intervals.

Het lidmaatschapsjaar van de Centered Riding organisatie loopt van 1 November tot 31 Oktober het daaropvolgende jaar. In augustus van elk jaar mailt Centered Riding een berichtgeving over de betaling van de lidmaatschapsgelden voor het daaropvolgende jaar. Zorg dat je deze mail in de gaten houdt, zodat je lidmaatschap actief blijft.

Margreet Bouwmeester
Centered Riding ® Level 4 clinician
Alexander Technique teacher i.t.
Equine acupuncturist
Equine Cranio Sacral therapeut.

Click here for the English version.

Posted in

1 gedachte over “Hoe werkt het lidmaatschap van Centered Riding®?”

  1. Pingback: Alona.nl blog: How does the Centered Riding® membership work?

Reacties zijn gesloten.